22 Ağustos 2016 Pazartesi

Perry Jones'dan Beklentiler/Çeviri



  NBA'in en ilgi çekici yeteneklerinden biri,eski Thunder ve Celtics oyuncusu VTB United Ligi ile kariyerinde tekrar patlama yapmaya çalışacak.İşte Perry Jones'un Khimki'ye gelme sebebi.Jones 3 yıl boyunca Durant ve Westbrook'un yanlarında bir yer edinmeye çalıştı,son sezonunda Celtics'de takıma giremedi.Şimdi ise Anthony Randolph'un Kuban'da yaptığı yeniden doğuşun yolunu izliyor.Yeni Khimkili yakın zamanda Avrupa'nın en ilgi çekici uzunlarından biri olabilir.Onu iyi izle NBA!!

    Sıkıntılar

  Biraz tarih bilgisi verelim.Jones Louisiana'da doğdu ve küçük yaşlarda ilgi çekmeye başladı.Büyüyordu,Ülkenin en iyi genç yeteneklerinden biri olarak anılmaya başladı ve kolejdeki ilk yılında Baylor ile etkileyici istatistikler elde etti.(13.9 sayı 7.2 ribaund)Fakat NCAA Turnuvası'na katılamadılar.Jones hala Top-10 seçimi olarak gösteriliyordu.İkinci yılında da benzer istatistikler tutturdu.


Ancak Jones yüksek bir sıra seçimi olmayı beklediği draftta dizindeki sorunlar nedeni ile gittikçe düştü.Sonunda 28. sıradan Oklahoma City tarafından draft edildi.

Kaderin cilvesi olarak sakatlık burada peşini bırakmadı.(Kariyerini ilk bölümünde)Aynı zamanda hem çok iyi hem çok kötüydü.Lise ve kolejde oynamasını sağlayan artıları NBA'de bir yer bulmasını sağlayamadı.Jones alışkın olduklarını gösterebilmek için Durant ve İbaka'nın arkasında yer buldu.Fakat düzenli bir süre elde edemedi.Onu sağlam bir rol oyuncusu yapabilecek somut bir yeteneği yoktu.Herşeyde biraz iyiydi fakat öne çıkamıyordu.

En iyi basketbolunu Durant sakatken(Takımın yarısıda sakatken) oynadı.İlk beşe yerleşti,kariyerinde ilk kez 30 sayı barajını geçti.


Bu beş maçlık bölümde  %45.7 şut 33.3 üçlük ile 15 sayı ortalaması yakaladı ancak tekrar sakatlandı.
Bu mücadele ve sakatlıklara ek olarak Jones NBA'de kendisine bir pozisyon bulmakta da zorlandı.Onun hakkında uzun,atletik şut atabilen ve iki pozisyonuda savunabilen bir oyuncu deniliyordu.Bizim gördüğümüz ise kısa forvetleri savunmakta zorlanan,uzun forvetlerde ise post kısmında yetersiz bir oyuncuydu.Ayrıca o kadar iyi şut atmıyordu.Oklahoma onun potansiyelini bekliyordu.Scoot Brooks onu bir Lebron durdurucu olarak denedi.Kötü de değildi fakat olmadı.Sonraki sezon genç Celtics'de kendine yer bulamadı.

   Yıldız Olmaya Doğru?

Yazının başında Anthony Randolph örneğini vermemin bir sebebi vardı.İki oyuncunun da benzer hikayeleri var:İlk başta yüksek potansiyel,iki pozisyon arasına sıkışma,rotasyona girememe ve sonunda Rusya.Ve Jones Randolph'un yaptıklarını yapabilecek herşeye sahip.Khimki genel menejeri Pavel Astakhov basın toplatısı sırasında Jones hakkında konuştu:O birden çok pozisyonu savunabilir.
Jones sürelerinin çoğunu uzun forvet olarak alacaktır.Ancak takım uzalıp kısalmak istersede Jones'un Avrupada sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum.NBA'ye göre daha az atletik olan Avrupa'da Jones için"yavaş veya güçsüz" geride kaldı.Hatta artık yeterince güçlü ve hızlı.Ve o bu kez bütün cephanesini gösterme şansına sahip.

Avrupa'da bir takım oluşturmak zor.Kadrolar her sene karıştırılıyor ve NBA birkaç sayı atana milyonlar verirken oyuncuları tutmak gerçekten zorlaştı.Bu koşullar göz önüne alınınca bir takımın stratejisinden veya franchise oyuncusundan bahsetmek zor.Khimki Shved ile organizasyonu inşa etmek adına önemli bir köşetaşına sahip.Onunla birlike bu takım hızlı,seyircilere güzel hareketler sergileyen bir takım olacak.Jones bu tarz bir takımda oynamaktan memnun olabilir.



Nikita Belogolovcev'den çeviridir.





0 yorum:

Yorum Gönder