24 Ağustos 2016 Çarşamba

Andrew Wiggins Röportajı/Çeviri





Timberwolves için hareketli bir off-season oldu.Wiggins ve Lavine'nin attığı adımlara yılın çaylağı Karl-Anthony Towns'un da eklenmesiyle geçen umut verici sezonun ardından takımı daha ileriye taşıması adına Tom Thibodeau ile anlaşıldı.Biz de Wiggins'e yazı nasıl geçirdiğini,Kris Dunn'ı ve gelecek sezondan beklentilerini sorduk.




Beni off-season'una götür.Açıkçası Timberwolves için çok yoğun geçti.Yeni bir koç,değişen bir front office.

Antremanlar için birçok yere gittim.Long Beach'deydim,Los Angeles'daydım ve Yaz Ligi için Las Vegas'daydım.Çalışıyordum,özellikle top hakimiyetime,şutuma yani üç sayı çizgisinin dışında kullanılacak farklı özelliklere.İyi gidiyor.Yaz Ligi'ne takımı izlemeye gittim,Adreian Payne ve Kris Dunn'ı izledim.Birçok kişiyi şok ettiler.Yeni koç ile yeni sezon için heyecanlıyım.Sezon için hepimiz hazırız.

KAT inanılmaz bir çaylak sezonu geçirdi.Birlikte oynamak için nasıl adapte oldunuz?

Birlikte harikayız.Birbirimizin oyununu tanıyoruz.Geçen sezonki her maç bu potansiyelin geleceğe hazırlanışıydı.İkimize de yardımı olacak şeyler üzerine çalışıyorum.

Kris Dunn'ı izledin.Sadece birkaç maç ama bu kısa sürede sana nasıl gözüktü?

Çok iyi gözüküyor.O bir savaşcı,kimsenin karşısında pes etmiyor.Eğer şutları girmezse penetre ediyor.Çok agresif ayrıca savunma da yapabiliyor.İhtiyacımız olduğunda savunmada da bize yardım edecektir.Hızlı bir ilk adıma sahip.

Dunn Rubio'dan farklı olarak ne yapabilir?Farklı özelliklerde iki oyun kurucuya sahip olmak size neler katıcaktır?

Birçok farklı şey yapabilir.Kris daha hızlı daha atletik.Fakat o genç bir oyuncu Ricky uzun yıllardır bu ligde.Bu yüzden Ricky'nin avantajları var.Uzun zamandır oyun kurucu olarak bu takıma liderlik ediyor,o bir veteran.Ricky bizim tüm yönlerimizi biliyor.Ne yapmayı istiyoruz,nerede top almayı seviyoruz ve bunun gibi şeyler.Açıkcası Kris de hazırlık kampında bunları öğrenecektir.

Tom Thibodeau takım koçluğuna ve başkanlığına getirildiğinde,aranızdaki ilk konuşma nasıl geçti?

Güzeldi,ikimizde heyecanlıydık.Bana gelecek sezondaki amacımı sordu.Topu nerede istediğimi konuştu.Kısacası sadece basketbol konuştuk.

Thibodeau sert ve zorlu bir koç olarak tanınıyor.Rekabetçi ve sert savunma takımları ile ün salmış birisi.Thibodeau gibi bir koçun gelmesi ile sizin için neler değişecek?

Bizim içi harika.Genç bir takımız ve onun gibi birisine ihtiyacımız var.Savunma da kötüyüz bize bunu düzeltmeyi öğretebilir.Bize daha sert oynamayı öğretecektir.Genç bir takımız ve alabildiğimiz herşeyi almaya ihtiyacımız var.

Thibodeau'nun göreve gelmesinden sonra takım içinde neler konuşuldu?

Herkes heyecanlıydı.Hepimiz pozitif konuşuyorduk çünkü onun Chicago ile başardıklarını görmüştük.Herkes onunla neler yapabileceğimizi merak ediyor.

Thibodeau'nun senin ve takım arkadaşların üzerinde şimdiye kadar nasıl bir etki bıraktı?

O çok ciddi.Takıma da bu mentaliteyi aşılamaya çalışıyor.Bubizim ihtiyacımız olan şey.Bizi çalışırken görmek istiyor,bizimle çalışmak istiyor.Herkesin ne yaptığını görmek istiyor.

Batı Konferansı play-off yarışını nasıl etkileyeceksiniz?Birçok değişiklik oldu,Minnesota'yı nerede görüyorsun?

İyi bir sezon geçireceğiz,geçen sezonki gibi.Yeni parçalarımız var.Bence geçtiğimiz sezon herhangi bir takımı herhangi bir gün yenebilrdik.Bu sezon daha istikrarlı olmaya ihtiyacımız var.Play-off yapabiliriz.Bu kolay değil ama çalışıyoruz ve bizi çalıştıran bir koça sahibiz.

Garnett'den emeklilik hakkında birşey duydun mu?

Hayır.

Kevin Garnett'in benchde size nasıl yardımı oldu?Adeta ikinci bir koç gibi davranıp oyuna aşkını sizinle paylaşmıştı.

Çok yardımı oldu.Birçok genç için en iyi takım arkadaşıydı.O en büyük destekçilerden.Ne olursa olsun daha iyisini yapmamız için bizi motive ediyor.Her zaman öğretmeye çalışıyor.Yanlış bir şey yaptığını görürse onu düzeltmeye çalışıyor.O hep pozitif ve takıma da pozitif enerji saçıyor.




Sports Illustrated-Omari Sankofa'dan çevirimizdir.

Orjinal Link:http://www.si.com/nba/2016/08/09/wolves-andrew-wiggins-karl-anthony-towns-kevin-garnett-tom-thibodeau



0 yorum:

Yorum Gönder